28 september - GRATTIS HANNA

Nu tar vi helg, riktigt skönt att inte ha någon skola på fredagar.
I dagens economics lektion lyssnade vi först på en presentation av Hanna och hennes grupp, en bra sådan. Sen ägnade vi resten av lektionen åt att diskutera artiklar vi hade med oss från Wall Street Journal. Engelskan var inte heller speciellt krävande.Vi gick ut och skulle försöka beskriva omgivningarna, mest för att träna inför nästa vecka då vi ska skriva ett beskrivande papper (ytterligare en uppsats). Fick reda på att han som designat skolan och omgivningarna är tydligen en av USA's främsta arkitekter, iallafall enligt vår engelsklärare.
Här är en bild på en av 3 byggnader, det som går ut över vattnet är biblioteket.

Efter engelskan var det dags att åka på lite äventyr med Maria och Stinne, sen hem för lite mat och tv-tittande, sen bar det av till träningen. Dunny hade lugnat sig lite över natten, han insåg att en vinst är ändå en vinst, men han var ändå på det klara med att vi måste höja nivån till nästa match. Vi hade en lagom tuff träning, mesta delen av tiden körde vi en större spel-övning. Ingen sprining alls, skönt!
Min kära danske vän Stinne hittade min kamera-sladd, där av lite bildbomb nedan
När bussen gav upp och vi inte kunde komma hem på några timmar. (innan vi fick hjälp att ta oss till köpcentret)
Ungefär såhär kände Taryn
Fick hjälp med kameran under den matchen vi vann med så många mål. Jag har nummer tre, Hanna min kära rumskompis är hon som vinkar på bilden (4). Stinne (danskan) är nummer 9 och mormor Maria är längst till vänster (21)

Här spelar man nationalsången innan varje match, då måste alla vända sig mot flaggan och gärna sjunga. Då vi normalt har 1-3 amerikanskor i startelvan är väl vi kanske inte det laget som är bäst på att sjunga med.
Kill-laget är våra trognaste fan.Och vi är nog deras trognaste fan. Här är jag och Jokki närmast kameran. Sen Amy, Duke, Kate och Briana.
 
En till bild på killarnas snygga fans. Denna gången med Elina närmast.
Jokki, Amy och jag.
 
 
 

Nu när klockan är över tolv här borta så innebär det att Hannas födelsedag har börjat.
Därför valde jag att "baka" en utsökt kaka till henne och sjunga solo för henne.
För er som har svårt att se så är det en banan med kakor och oboy på.

Alan var med på ett hörn 
Hanna, Matilda och Stinne. Gosigos med födelsedagsbarnet.
Grisen med bakelsen.
 
Imorgon när vi vaknar ska vi åka till IKEA, woho! (ja mamma, jag ska försöka komma ihåg att ta med presentkorten). Vi har träning 3, så det blir ingen heldags-utflykt, men ändå. Huvudsyftet med detta äventyr är att införskaffa kräftor, då vi ska ha en kräftskiva på lördag efter matchen. Både för att hanna har fyllt år och för att nästa match inte är förens om en vecka. Så imorgon kväll får man nog spendera lite tid i köket då jag fortfarande inte lärt mig att tycka om kräftor, får se om det blir västerbottensost-paj (osten finns även att köpa på ikea) eller taco-paj. 
Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar med morgondagen,
kramis

26 september - köttbullar och potatismos

 
Matchen i söndags vann vi med 4-0. Vinsten gjorde att vi fick vila från träning i måndags, planen var då att ligga vid poolen hela eftermiddagen, självklart hade vädret andra planer; molningt hela dagen... snark!
Idag spelade vi mot ett sämre lag i serien. Deras mål var att inte förlora med mer än 5-0, de backade hem med typ hela laget. Vi sänkte oss till deras nivå, hade svårt att tagga igång och svårt att komma igenom. Matchen slutade 2-0 till oss, ett resultat varken vi eller Dunny är nöjda med. Han var absolut inte glad på oss efter matchen,  han sa att vi ska springa massa på träningen imorgon. Men eftersom vi bara har 2 träningar innan nästa match (lördag) så lär han få backa på det (hoppas!).
Senaste veckans kost har bestått till 50% av pannkakor (en gång gjorde jag kaiserschmarrn). Därför bestämde jag mig för att göra lite riktigt mat idag istället. Hela tiden när jag stod och gjorde köttbullarna så tänkte jag på farmor och önskade att jag hade kunnat göra köttbullar som henne. Jag måste gå i köks-skola i Sjöbo i vinter! Efter kvällsmaten kom Helen och hennes kompis Emma hit, med dessa två brittiskor gjorde vi sen kanlebullar. Man öppnade paketet med färdigrullad kanelbulledeg, la ut bullarna på en ugnsform in i ugnen, väntade 10-15 min, plockade ut dom och hälde på glasyr. Mums! Galet vad enkelt det är att baka här i usa ;)
Här är två bilder från söndags match, herr Lindström som är fotografen.

 
Nu ska jag skriva klart en ny uppsats, helt galet vad min engelska lärare ger mycket läxa!!
nattinatti
 
 
 

23 september - 3 poäng

Serien började på riktigt i fredags.Vi visste att det skulle bli en tuff match då laget är rankade 4a i USA. Vi gjorde en bra match och vi spelade på topp under 90 minuter, tidigare har vi haft problemet att vi sänker tempot och fokus i större delar av ena halvleken. Matchen i fredags slutade 2-1 till oss, en vinst som vi var värda. 
I lördags samlades vi 11.30 för en träning innan killarnas match vid 13. Vi joggade fram och tillbaka i korridoren 2 gånger, sen samlades vi i ringen för att strechade och massera varandras vader, lagom träning. Killarnas match var inte mycket till match, Northwood vann med 9-0 tror jag det var. Efter matchen åkte jag med Cliff och Hanna till sawgrass för shopping. Tror vi spenderade 5 timmar i affärerna. Det var en trevlig utflykt!
Idag ska vi möta ett bra igen, detta är enda helgen då vi möter två "bra" lag samma helg, så det gäller verkligen att behålla folkus idag också.
 
Kram Louise