Äpple och gulbete biffar

Efter en normalt tuff Holly-workout ställde jag i köket en timme. Inget svårt men väldigt gott, jag tycker biffarna blir så mycket saftigare om man blandar de med något. Åkte förbi publix och handlade gula rödbetor och sen har jag på tok för många äpplen hemma så ville bli av med några såna oxå.
 
Köttfärsbiff fylld med äpple och gulbeta

ca 50 min, ca 20 biffar
 
4 msk ströbröd
1,5 dl vatten
1 ägg
450g köttfärs
2 gulbetor
2 små äpplen
1/2 gullök
Kryddor bäst du vill (Salt, vitpeppar, vitlök, grillkrydda osv)
 
1. Blanda ströbröd och vatten i en stor bunke och låt stå några minuter (helst 10-15 min).
2. Undertiden kan du skölja gulbetorna och kärna ur äpplena (skalet kan behållas på) och grovriva båda.
3. Blanda ner köttfärs, ägg och sen de rivna betorna och äpplena i den stora bunken med ströbröd och vatten, krydda efter smak.
4. Starta plattan och fräs gullöken i en stor stekpanna.
5. Blanda i gullöken med allt annat i bunken, forma sedan biffar i storlekens om önskas och lägg på den redan varma stekpannan.
6. Kan serveras till samma saker som vanliga biffar; Pasta, potatismos, potatis, sallad
Gulbetor och äpplen  
De får en lite gulaktig färg innan de är färdiga att vända
Getost, sallad och tärnad gulbeta i ugnen till, smarrigt!

Kommentarer :

#1: mamma

Så smarrigt! Snart är du hemma, och då får du jättegärna laga detta. Det ser jag fram emot! Snart...
kram från mej!

skriven

Kommentera inlägget här :