Här kommer receptet på de riktigt goda matbullarna jag hunnit göra två gånger den senaste veckan, ett matbröd som jag skulle vilja kalla nyttigt!
Matbröd med zucchini som bas
20-30 min, ca 8 matbullar
Man behöver:
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl fullkornvetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
0,5 tsk vaniljsocker
1 msk socker
2 ägg
1/2 riven squash
1/2 mosad banan
1 msk olja
ev. 3-4 rivna morötter
1. Starta ugnen på 180 grader.
2. Mixa alla torra ingredienser förutom sockret i en stor skål
3. Vispa ägg och socker och olja i en liten skål, mosa bananen i samma skål, häll sedan blandningen i den stora skålen. Det blir en väldigt kladdig det, kan behöva tillsättas lite extra olja eller mjöl beroende på konsitens.
4. Blanda ned squashen och lägg ut i 8 lika stora ciklar på plåten.
5. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter, blir riktigt gott om man lämnar de lite degiga i mitten.